Sigarayı Bırakma ve Göbek Eritme Günlüğü | 1. GÜN

İradesizliğimin günlüğüne hoş geldiniz. 

Bu yazıyı telefonumun notlarına yazıyordum aslında. Sonra aklıma geldi ki artık bir kişisel bloğum var. Neden herkesle paylaşmayayım. Anlatım bozukluklarım için kusura bakmazsınız artık, aşşşırı zorlanıyorum şu günlerde.

Yaşadığım nefes darlıklarından, bütün paramın sigaraya gitmesinden ve sigara denen şeyin anlamsızlığından dolayı sigarayı bırakmaya karar verdim. Aslında bayılıyorum sigara içmeye. Ama hani dönem dönem ağzınızın tadı bozulur da çirkin gelir ya tadı, işte o dönemlerden birindeyken hazır, bırakmalıyım hem kenara üç beş kuruş koyar biriktiririm diye düşündüm. Ve başladım.

 

Day 1: Sigara her iki dakikada bir aklımda. İçmek istiyorum ama her düşündüğümde başka bir şeye odaklanmaya çalışarak erteliyorum ve sürekli kola içiyorum. Bir de aynı zamanda diyete başladığım için daha çok zorlanıyorum. İçimde sürekli bir şey yesem de sigara içsem isteği var. Biraz yoga biraz meditasyon yapıp uyudum, iyi geldi çünkü bu haftanın yorgunluğu uykusuzluğu vardı üzerimde. Kalktıktan sonra diyete aykırı bir şey yaptım ve üzerine 1 sigara içtim. Neyse ki önceliğim şu an diyet değil. Sadece akşam yemeğinden sonra bir tane içersem ödül gibi olur motive olurum dedim ama hoşuma gitmedi tadı, içmeyeceğim. Biraz dizi izleyip sonra meditasyon yapıp tekrar yatacağım. Yarın sabah yürüyüşe çıkıp bugün yediğimi eritmem gerek. Hafta içi gelip çattığında; iş, okul başladığında daha zor olacak... Karnım da çok acıkıyor ya bu psikolojik açlıkla nasıl savaşacağım bilmiyorum...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.